fredag 4 juni 2010

Självsäkra svar från vänsterhåll - som vanligt alltså

Som vanligt har de flesta redan bestämt sig att konvojen till Gaza var harmlösa aktivister som bara vill hjälpa. Detta hörs väldigt självsäkert från vänsterhåll av Jytte Guteland, Lars Ohly och Veronica Palm för att bara nämna några. Vänstern har redan sin världsbild klar. Varför inte undersöka om aktivisterna egentligen var terrorister, man verkar ju inte vara intresserade av att ens titta på det alternativet.

2 kommentarer:

  1. Utan de fanatiska kristna i Moral Majority i USA så skulle vi ha sett en tvåstatslösning i Israel och Palestina för länge sen. Jag tror att det största hotet mot freden i Mellanöstern måste kopplas till Moral Majority i USA som har ett stort inflytande över utrikespolitiken.

    Men nog om detta. Jag vill säga följande om Ship to Gaza:

    Det irländska skeppet Rachel Corrie skapade inga rubriker när det bordades av israeliska soldater eftersom allt gick fredligt till. Men det är bara det tålmodiga arbetet i bakgrunden som kommer att bära frukt för framtiden.

    På grund av våldet från aktivisternas sida på det turkiska skeppet vill jag uppmana de ansvariga för Ship to Gaza att avbryta allt samarbete med den turkiska organisationen IHH. Det har visat sig i efterhand att det är en mycket tvivelaktig organisation som knappast använder fredliga metoder och att de äventyrar hela fredsprojektet.

    Du Kan läsa hela artikel på min blogg:

    http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/en-vadjan-till-ship-to-gaza.html

    SvaraRadera
  2. Du menar väl Moral Majority Coalition, inte Moral Majority som lades ner 1989. Klassisk åsikt att kristna högern i USA ligger bakom både det ena och andra, särskilt populärt i Sverige att ha de åsikterna eftersom alla riksdagspartier ligger på tryggt avstånd från dem åsiktsmässigt. Det man brukar förfasa sig över är abortmotstånd, liberal syn på vapenlagar, motståndet mot en tvåstatslösning Palestinafrågan och nu på senare tid det uppmärksammade motståndet mot en allmän sjukförsäkring. Vet inte vad du lägger i ordet fanatisk men antar att det inte är abortmotsåndet då du är katolik (att inte ha liberala abortlagar tycker väl en majoritet av journalisterna i Sverige är fanatiskt). Men att tillskriva denna rörelse som orsaken till att tvåstatslösningen ej har inträffat skulle jag vilja se lite belägg för. Jag har läst påståendet otaliga gånger i svensk press men knappast sett någon någotsånär oberoende analys som pekar på detta (alltså inte utförd av någon liberal grupp i USA som vill misskreditera denna rörelse). Om du kan visa detta kan jag givetvis ändra uppfattning.

    Sen känns Ship to Gaza för mig som en blandning av naiva pacifister utan djup insyn och förståelse för båda sidors sak och radikala muslimer som vill göra hela Israel till en muslimsk stat. Jag säger inte att man inte kan utföra stora saker på fredlig väg (Gandhi är ju ett tydligt exempel här) men utan en respekt och förståelse för både judar och muslimer och deras historia kommer man inte långt...

    SvaraRadera